15 Aralık 2016 Perşembe

Aile Hakkında söylenmiş 12 güzel söz




       AİLE HAKKINDA

Evet bugün tarihte aile ile söylenmiş özlü sözlere göz atacağız. Ailenin hayattaki yeri her insana göre değişmekle birlikte gelin bakalım bu konuda neler söylenmiş:



"Medeniyetin esası, gelişme ve gücün temeli aile hayatındadır. Bu hayatta fenalık, muhakkak sosyal, ekonomik, siyasal güçsüzlüğe sebep olur. Aileyi teşkil eden kadın ve erkek unsurların doğal haklarına sahip olmaları, aile görevlerini başaracak güçte olmaları gereklidir."
Mustafa Kemal Atatürk

"Efendiler, sosyal hayatın kökeni, aile hayatıdır. Aile, Açıklamaya gerek yoktur ki, kadın ve erkekten oluşur."
    Mustafa Kemal Atatürk

"Babalar ne görülmeli ne de duyulmalıdır. Bu, aile hayatının tek gerçek temelidir."
  Oscar Wilde

"İnsanların beni iyi bir şarkıcı olarak bulup bulmadığını önemsemiyorum, onlar başka şarkıcılar bulabillirler, başka şarkıcılar hep olacak ama çocuklarım benden daha iyi hiçbir anne bulamazlar."
 Celine Dion

"Aile, kralların bile giremediği bir kaledir."
  Ralph Waldo Emerson

"Karınıza ve çocuklarınıza vakit ayırın. Ne kadar yoğun proğramınız olursa olsun, karınıza ve çocuklarınıza zaman ayırmalısınız. Bu bir zorunluluk değil bir zevktir."
Sakıp Sabancı

"Akrabalarının sevmediği insanı kimse sevmez."
     Plutarkhos

"Ananı, atanı say; bereket büyüklerle beraberdir!"
   Şeyh Edebâli

"Akrabalar arasındaki düşmanlık ormana düşen ateşten farksızdır."
     Hz. Ebu Bekir

"Babanın gizlediği şey, oğulda açığa çıkar."
   Friedrich Nietzsche

   "Araştırma yapıldığı zaman ancak bilgi artırılabilir; bilgi artırıldığında ancak istek samimi olabilir; istek samimi olduğunda ancak akıl ıslah edilebilir; akıl ıslah edildiğinde  ancak özel yaşam iyileştirilebilir; özel yaşam iyileştirildiğinde ancak aile yapısı düzeltilebilir. Aile yapısı düzeltildiğinde ancak devlet düzen içinde yönetilebilir."
Konfüçyüs

 "İki büyük nimetim var. Biri anam biri yarim. Ana deyip de geçilmez. O yar anadan seçilmez. İkisine de kıymet biçilmez. Biri anam biri yarim. Birisi var etti beni. Birisi yar etti beni.İkisinnde birdir teni Biri anam biri yarim."
Neşet Ertaş





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder